Blästermedel aluminiumoxid

Aluminiumoxid är ett populärt val för blästring för sina unika egenskaper och mångsidighet. Hos QBE erbjuder vi högkvalitativ aluminiumoxid som är anpassad för olika blästringsbehov. 

Få kostnadsfri offert
Kategori:

Beskrivning

Vad är aluminiumoxid?

Aluminiumoxid är en kemiskt neutral mineralprodukt som framställs genom raffinering av bauxit. Den är känd för sin höga hårdhet och slitstyrka, vilket gör den bra för blästring. Aluminiumoxid används i olika applikationer tack vare dess förmåga att effektivt avlägsna material utan att orsaka korrosion eller metalliska avlagringar.

Egenskaper och fördelar med aluminiumoxid

  • Hårdhet och slitstyrka: Aluminiumoxid är extremt hårt, vilket gör det effektivt för att avlägsna rost, färg och andra beläggningar från hårda ytor.
  • Kemisk neutralitet: Produkten är kemiskt inert och orsakar ingen korrosion på arbetsstycket, vilket är särskilt viktigt vid blästring av känsliga material.
  • Låg järnoxidhalt: Den vita aluminiumoxiden vi erbjuder innehåller mindre järnoxid än brun aluminiumoxid, vilket gör den mer aggressiv och bra för blästring av hårda ytor.

Val av kornstorlek

Kornstorleken på aluminiumoxid är avgörande för dess effektivitet i olika applikationer. Finare korn ger en jämnare yta och används ofta när det krävs hög precision, medan grövre korn är mer effektiva för att snabbt avlägsna tjocka beläggningar.

Så väljer du rätt blästermedel

När du väljer blästermedel är det viktigt att ta hänsyn till arbetsstyckets material och den önskade ytfinheten. Aluminiumoxid är ett mångsidigt val som kan anpassas för att passa både grov och fin blästring. Det är också viktigt att överväga vilken typ av blästringsutrustning du använder. Blästerskåp och blästertankar har olika krav på blästermedel beroende på deras storlek och design.

Kontakta oss

För mer information om våra produkter och hur vi kan hjälpa dig att välja rätt blästermedel för dina specifika behov, vänligen kontakta oss. Våra experter står redo att assistera dig med råd och rekommendationer.